Kasper och jag har ett tag laddat för att grilla ananas. För
ett tag sedan hade vi en ananas hemma men den han bli för gammal innan vi kom
till skott, men nu, morsdag till ära och allt blev det äntligen av. Detta är
resultatet av vad som fanns i kylen komponerat av olika recept, bilder och
smakupplevelser jag sett och haft under åren. Ett inspirationsrecept för en
inte så söt dessert med utrymmer för förbättring.
Kasper mortlade skalet av en riven lime med 3 msk strösocker.
Vi skalade och skivade upp en ananas som vi sedan grillade indirekt så de blev
mjuka och fick lite färg. Mot slutet strösslade vi den med limesockret. (Vi
gjorde inte åt allt limesocker).
Vi rörde ihop 1 del philadelphiaost med 2 delar turkisk
yoghurt och smaksatte med lite vaniljpulver.
Den grillade ananasen skar vi i mindre bitar och serverade
ljummen med den kalla vaniljyoghurten.
Det jag kommer ta med mig till nästa gång är att få till en tydligare
limesmak och öka värmen på grillen för att förhoppningsvis få en mer karamelliserad
yta och smak. Eventuellt utesluta sockret.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar