fredag, augusti 3

Lomelinos persikoglass

Persikoglassen serverade jag med kolasås och salta, rostade mandlar.
SUPERKOMBO!


För 1/2 liter persikoglass behöver du:
250 g urkärnad färsk persika
3 msk honung
1/2 tsk vaniljpulver
2 mellanstora ägg
1/2 dl strösocker
1 1/2 dl mjölk
2 dl vispgrädde

Skär persikorna i mindre bitar och lägg dem i en kastrull tillsammans med honung och vanilj. Mosa persikorna lite och låt dem koka tills de är mjuka vilket tar ungefär 5-10  minuter. Låt dem svalna lite och mixa sedan till en slät puré. VIspa ägg och socker ljust och pösigt. Värm mjölken i en kastrull tills den når kokpunkten. Rör försiktigt ner den heta mjölken i äggblandningen. Häll tillbaka allt i kastrullen och värm under uppvispning tills blandningen tjocknat. Häll grädden i en skål och sätt en sil över skålen. Sila mjölkblanningen och blanda ihop den med grädden. Rör sedan ner persikopurén och ställ allt i kylen tills det kallnat. Kör i en glassmaskin tills glassen är färdig och förvara den sedan i frysen om ni inte äter upp den i ett nafs!

Inga kommentarer: