Det blev en härlig mix på denna tallrik. Ni ska jag bara försöka reda ut allt så ni förstår.
Vi börjar med biffen.
700g Nötfärs
1 lök
8-10 soltorkade tomater
8-10 basilkablad
4 kvistar oregano
4 msk olivolja
4 msk vatten
salt och peppar
Hacka lök, soltorkade tomater, basilika och oreganoblad. Blanda sedan alla ingredienser i en bunke. Forma biffar efter eget tycke och grilla indirekt på grillen.
(Man kan använda sig av grekisk salladskrydda om man saknar färska kryddor. 1-2 vitlöksklyftor är också gott att pressa i).
Tzatziki:
1 gurka
4 dl turkisk yoghurt
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
Skölj och riv gurkan på den grövsta sidan på rivjärnet.
Lägg i en sil, salta och låt rinna av ca 30 min.
Blanda den urvattnade gurkan och de pressade vitlöksklyftorna med yoghurten.
Salta och peppra efter smak.
Grillad spetskål:
Dela en spetskål i 4 klyftor. Hyvla över smör och salta sedan på. Grilla indirekt i 15-20 min.
Grillad squash:
Skär squashen i skivor eller på längden. Salta och sprinkla lite olivaolja över. Grilla direkt tills de blivit mjuka och fått lite färg. Det tar ca 3-4 min.
Tillbehör:
Nyskördade små morötter dippas i en röra av creme fraiche och pesto. Bland efter egen smak.
En sallad på mangold, sallat, ruccola, spenat, sockerärtor, körsbärstomater, gul paprika, fetaost och olivolja. Oliver serverads också till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar