Squashen fortsätter växa, så nu testar jag att lägga in den.
Receptet räcker till ca 2 liter.
1 -2 Squash
1 silverlök
3 msk hackad persilja
2 tsk senapsfrön
1-2-3 lag:
6 dl vatten
4 dl socker
2 dl 12% ättiksprit
Koka ihop upp lagen. Tillsätt senapsfrön och låt svalna.
Skar ner squashen i lagom bitar. Jag delade min på längden, till 4 kvartar, gröpte ur kärnhuset och skar ner i 5mm tjocka skivor. Silverlöken delade jag på mitten och skivade ner i tunna skivor. Persiljan hackade jag.
Varva squash, lök och persilja i burkarna. Pressa ihop det tätt. Häll över den kalla lagen och förvara kallt. Den går att börja äta efter ett dygn och passar bra kött och fiskrätter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar