lördag, november 17

Fredásmys!


Tanken var att vi skulle gå ut på resturang, men det blev trerätters på Näset istället.
Jag och Mikael komponerade för och varmrätt. Anton och Rebecka fixade dessert.


Raggvåffla med kräftröra

6 våfflor.
2 potatisar
2,5 dl mjölk
1,5 dl mjöl
3 msk rapsolja
salt och peppar
smör till våfflingen

Blanda mjölk, mjöl, olja salt och peppar. Kan med fördel stå och svälla någon timma.
Skala och riv, fint, ner potatisen i smeten innan gräddning. Smöra järnet och grädda våfflorna.

Kräftröra.
1 burk kräftstjärtar (360g)
0,5 dl creme fraiche
1dl majonnäs
finrivet skal från en citron
0,5 dl finhackad dill
(1 tsk hel kummin och 1,5 tsk brännvin) med i orginalreceptet.

Blanda ihop till en röra.

Servera våfflan, med en klick röra på. garnera med rom, en citronklyfta och en dillvippa.



Varmrätt: Stekt nötinnanlår, pommes duchesse, ädelostsås
och en sallad på äpple, russin, salladsmix och valnötter.

Dessert: Chokladmousse med smak av apelsin och en vaniljpannacotta med björnbär.

Inga kommentarer: