söndag, januari 13

Parisebullar


Dessa bullar gjorde jag på vanlig bulldeg. (Finns ett recept under "recept"). Sedan blandade jag en vaniljkräm på vaniljsåspulver, men med mer pulver,ca 6 dl mjölk.
Delade degen på 4. Kavlade ut en ca 50x25cm stor rektangel. Delade den så jag fick 8st kvadrater. Klickade på vaniljkräm efter smak, ca 1 msk tog jag. Samlade ihop hörnen, tryckte ihop och lade dom med skarven nedåt. Så det blev släta på ovansidan.

Denna variant gjorde jag på 2 delar deg.  De andra 2 slog jag ihop,kavlade ut till en stor rektangel och bredde på vaniljkräm. Rullade ihop och skar ca 2cm tjock skivor. Och ner i bullformar.

Låt bullarna jäsa ca 15min, pensla med vispat ägg och grädda i 225 grader ca 10 min. Pensla med ägg igen och doppa i strösocker.

Inga kommentarer: