måndag, augusti 13

Squashkaka med färskost

Nu har jag testat ännu ett recept med squash. Jag vet inte om barnen var hungriga eller om de verkligen tyckte den var god för hej vad de åt!


Squashkaka med färskost
Sätt ugnen på 175 grader. Form 28 cm diam.

1 Squash (3 dl fint riven och avrunnen)
2 ägg
3 dl socker
2 dl rapsolja
3 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
3 tsk kanel
1 dl hasselnötter
Smör och mannagryn för att bröa en form.

Färskostfrosting
400g färskost
1 citron, finrivet skal och saften
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl florsocker

Riv squashen fint. Krama ur saften och låt den rinna av i en sil.
Viska ägg och socker vitt och fluffigt.
Hacka hasselnötterna efter eget tycke. Blanda ner allt i socker och äggvispet. Häll upp i formen och in i ugnen. Baka kakan i mitten av ugnen, ca 45 min. Känn med en sticka så den är genombakt. 

Blanda ihop frostingen.
Låt kakan svalna innan du breder på frostingen. Annars kan den smälta och rinna av.

Inga kommentarer: