fredag, december 2

Chokladtryffel


Chokladtryffel som man kan smaksätta med vad man vill!

250g mörk choklad, 70%
1 dl vispgrädde
1/2 dl florsocker eller honung
50 g osaltat smör
1 msk créme fraiche

Dag1: Finhacka chokladen, Koka upp grädden och florsockret eller honungen. Häll i chokladen och rör till en jämn smet. Tillsätt smör och créme fraiche. Nu är det dags att smaksätta. Bara fantasin sätter gränser. Häll i lite i taget och smaka dig fram. Vi delade på smeten och blandade mörk rom i den ena och cointreau i den andra. Kaffe, glögg och hallon tror jag hade varit gott. Nu ska smeten stelna i en form/ skål.

Dag 2: Skeda upp smeten och forma till kulor. Rulla kulorna i florsocker/ kakao/ strössel eller riven choklad. Kan vara bra att använda olika "överdrag" till olika smaker.

Kanske ett tips: Nästa gång ska jag göra en form där smeten kan stelna så den blir som en ca 1 cm hög kaka. Sedan skära den i lika stora bitar. Vilket gör det lättare att rulla till kulor. Tror jag...

1 kommentar:

Herrn i huset sa...

Dom med mörk rom är en höjdare !