lördag, mars 31

Påskdukning

Glad Påsk!
Påskdukning med björkris och chokladharar.





Citronpaj

Pajskal:
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
150 g smör

Fyllning:
4 st ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
0.5 dl vetemjöl
2 st citron rivet skal
1.25 dl pressad citron

Sätt ugnen på 200 grader.

Pajskal: Arbeta ihop mjöl, socker och smör till en deg, gärna i matberedare. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i 10 minuter.

Fyllning: Rör ihop ägg, socker och vaniljsocker. Vispa i mjöl, citronskal och -saft och häll i formen. Grädda i 15 minuter. Kakan ska vara lite lös. Låt kallna innan servering.

Servera med vaniljglass, grädde och minimaränger.


Inga kommentarer: