lördag, juni 23

Varm färskpotatissallad

 Vi gjorde en färskpotatissallad på muurikkan här om kvällen, och den vill jag verkligen tipsa om! Passar extra bra om man har lite kokt färskpotatis kvar från igår. Så här kommer ett inspirationsrecept med väldigt vaga måttangivelser..
 

Till 4 pers.

Färskpotatis (ca 600g, Förkokt)
Grönkål (ca 300g)
Rödkålsblad (Jag tog 4 stora blad från trädgården)
Vitlöksblast (Funkar att pressa över en vitlöksklyfta)
Solroskärnor (ca 1 dl)
Dill ( ca 5 vippor)
Smör (ca 100g)
Salt
Olivolja
Fetaost (150g)

Börja med att rosta solroskärnorna på en torr muurikka. Ta av dem från hällen när de fått färg.

Skär den förkokta färskpotatisen i halvor och stek i smör och salt. Dela ner vitlöksblast, kålen och dillen och fräs på den med potatisen. När allt är mjukt och gött, ta av det från muurikkan. Dela över fetaosten, sprinkla över olivolja och strö på de rostade solroskärnorna. Sedan är det dax att servera!


Inga kommentarer: