tisdag, maj 14

Grillade kebabspett med mangosalsa

Super enkla och goda kebabspett som man med fördel grillar på galler.
Till det en mango och avokadosalsa, turkisk yoghurt.



Kebabspett, 8 st.

600g lammfärs
1 tsk potatismjöl
1 tsk örtsalt
1 tsk spiskummin
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk paprikapulver
1 tsk lökpulver
1/2 dl grädde
8 grillspett

Använder du träspett så börja med att lägg de i blöt. Blanda sedan färs, kryddor, grädde och potatismjöl. Dela smeten i 8 delar och forma till korvar runt spetten. Ca 10 cm långa. Grilla på direkt värme så de får färg runt om och sedan på indirekt så värmen går igenom hela köttet. Om man vill göra de i ugnen så är det 175 grader i ca 12 minuter som gäller. Vänd efter halva tiden.


Mango och avokadosalsa

250g mango (funkar fint med frusen)
2 avokado
1/2 pressad lime
Koriander, färsk eller torkad. Efter smak.
1 tsk chiliflakes 

Skala och dela avokadon i jämnstora bitar som mangon. Blanda frukterna med pressad lime och smaka av med kryddorna. Låt gärna stå en stund så smakerna får blanda sig och landa.

Servera med turkisk yoghurt.


Inga kommentarer: