söndag, maj 27

Grillad annanas med limesocker och vaniljyoghurt

Kasper och jag har ett tag laddat för att grilla ananas. För ett tag sedan hade vi en ananas hemma men den han bli för gammal innan vi kom till skott, men nu, morsdag till ära och allt blev det äntligen av. Detta är resultatet av vad som fanns i kylen komponerat av olika recept, bilder och smakupplevelser jag sett och haft under åren. Ett inspirationsrecept för en inte så söt dessert med utrymmer för förbättring.


Kasper mortlade skalet av en riven lime med 3 msk strösocker. Vi skalade och skivade upp en ananas som vi sedan grillade indirekt så de blev mjuka och fick lite färg. Mot slutet strösslade vi den med limesockret. (Vi gjorde inte åt allt limesocker).

Vi rörde ihop 1 del philadelphiaost med 2 delar turkisk yoghurt och smaksatte med lite vaniljpulver.

Den grillade ananasen skar vi i mindre bitar och serverade ljummen med den kalla vaniljyoghurten.
Det jag kommer ta med mig till nästa gång är att få till en tydligare limesmak och öka värmen på grillen för att förhoppningsvis få en mer karamelliserad yta och smak. Eventuellt utesluta sockret.


Inga kommentarer: