måndag, maj 21

Montera säkerhetsglas Odla 11,4

I helgen började vi sätta in glasen på växthuset. Det fanns en kompletterande beskrivning på skånska byggvarors hemsida för att sätta in rutorna, vilket underlättade även om den visade att man skulle använda ”Z-hängarna” istället för ”H-listerna”. ”H-listerna” skall användas.
 I växthuskartongerna fanns fästanordningar för vanligt glas, dessa ska inte användas om man köpt säkerhetsglas! Så det var mycket läsande och letande i alla lådor innan allt material var på plats. (Letandet underlättades inte av att vi burit saker fram och tillbaks, in och ut ett tag).


 Vi började med taket, enligt beskrivningen. Trots stegar och en lång sambo var lite trixigt att komma åt överallt. Vi blandade såpa med vatten i en duschflaska och sprayade på glaset och listen för att det skulle glida på plats lite enklare. Med hjälp av en sticksåg gick det snabbt och enkelt att kapa monteringslisterna i önskad längd. Vi hade gjort ett bra förarbete i ramen, med räta vinklar. Trots det fick vi lossa en skruv till snedslån när vi skulle sätta in sista rutan, på båda vägglångsidorna. När rutan och listen var på plats, kunde vi dra åt skruven igen.

Nu behöver jag inhandla en fönsterskrapa med långt skaft så jag kan putsa alla rutor.




Inga kommentarer: