tisdag, oktober 23

Grillad flankstek med rostade primörer samt brietårta med nötter och honung

Det blev en rejäl måltid i lördags. Efter pumpasoppan i växthuset
bjöds det på grillad flankstek med goda tillbehör inne i huset.


Rostade rotfrukter, bryssel och grönkålssallad

4 sötpotatisar
4 kokta rödbetor
300g brysselkål
75g grönkål
olja och salt

Skala och dela sötpotatisen och rödbetorna i bitar. Dela och ansa brysselkålen.
Lägg allt på en plåt, ringla över olja och salta. Hyst in i ugnen på 225 grader i 20 min, eller tills de fått fin färg. Varmluft är att rekommendera.
Hacka grönkålen. När grönsakerna i ugnen är färdiga så blanda ihop de
med grönkålen och servera salladen ljummen. 


Brietårta med nötter och honung

1 Brietårta
1 näve hackade hasselnötter
1 näve hackade pecannötter
1 näve torkade tranbär
3 msk flytande honung

Ställ brietårtan på bakplåtspapper på en plåt  eller i en ugnsform. Häll över nötter och tranbär för att sedan ringla över honungen. In i ugnen, 225 grader i 15 minuter. Tårtan ska kännas mjuk inuti.
Serveras direkt. Funkar både till ostbrickan, som dessert eller tillbehör till maten.

.   .   .   .   .   .   .   .

Flanksteken låg i vitlöksmarinad i ca 6 timmar.
Den grillades direkt på en het grill, på båda sidor tills den nådde en innertemp på 56 grader.
Därefter fick den vila i 15 minuter innan den skars upp i 1cm skivor mot fiberriktningen.

Brunsåsen kryddades varsamt med rosmarin, timjan och 
4 grönpepparkorn för att inte konkurera med de andra smakerna. 

En enkel sallad på gröna blad, oilvolja, avokado och rostade valnötter serverades också.

Inga kommentarer: